Seværdigheder

Qilakitsoq mumierne
Qilakitsoq er en gammel eskimoisk boplads på Nuussuaq-halvøen. Her fandt man i 1972 de ca. 500 år gamle mumier, der blev fundet i samme grav under et klippefremspring. Mumierne er det ældste kendte fund af velbevarede mennesker og dragter i hele den arktiske kulturkreds.
 
 
Bygderne og fangstkultur
I Uummannaq distriktets syv bygder kan fangerens hverdag i dagens Grønland opleves.
 
 
Ørkenen
Ørkenen er et utroligt minerallandskab hvor svovl- og jernholdige mineraler forvitrer til gul svovl.
 
 
Fuglefjeldene
På det enorme og lodrette 1.000 meter høje fuglefjeld Qingaarssuaq yngler tusinder af mallemukker.
 
 
Hvaler
Der er gode chancer for at se finhvaler, sildepiskere, spækhuggere, pukkelhvaler fra medio juli til november.
 
 
Gletsjere
Uummannaq er et af de gletsjer-rigeste områder på jorden med verdens hurtigste gletsjer, der bevæger sig ca. 5 ,7 kilometer om året.
 
 
Museet
Bymuseet har til huse i byens gamle sygehus fra 1880. Her findes kopier af dragterne fra de berømte Qilakitsoq-mumier fra 1500-tallet. Der er også en udstilling om den tyske videnskabsmand Alfred Wegeners ekspedition med propelslæde på indlandsisen i 1930. Han blev verdenskendt på grund af sin teori om kontinentalpladernes drift. Hans mål var at bygge en videnskabelig station midt på indlandsisen. I museet er tillige en mindestue for Edward Kruse, fangstredskaber, kajak og umiaq (konebåd).
 
 
Julemandens hus
Julemanden bor i Grønland og har sin sommerbolig i Uummannaq. Huset ligger ved foden af det imponerende Uummannaq fjeld.
 
 
Kirken
Kirken er bygget i 1935 og opført af granitkvadre, der er hugget på stedet. Kirken er Grønlands eneste større stenkirke i brug.
 
 
Hjertefjeldet
I 1175 meters højde på den 12 km2 store Uummannaq Ø rejser det hjerteformede fjeld sig som en støtte af stoisk skønhed med skiftende farver døgnet igennem.
 
 
Geologi
Uummannaq distriktet er som en stor mosaik, sammensat af mangeartede og komplicerede geologiske dannelser.
 
 
Jordhuse og pakhuse
Uummannaq er rig på arkæologiske og historiske mindesmærker. Byen har en del gamle bygninger og bevarede jordhuse. Et af jordhusene har været beboet indtil 1980. Dobbelt-jordhuset bruges til overnatning i historiske omgivelser.
 
 

 

 


 

 

 

 

 

 

Uummannaq Tourist Service
C/o Hotel Uummannaq
3961 Uummannaq
Tel: +299 95 15 18
Fax: +299 95 12 62 

 

Click to navigate!
Greenland Guide Index A graphic view of the site Search all pages Ideas and experiences Icebergs, snow and ice cap Hiking, angling, kayaking . . . It's more than transport Whales, walruses, musk oxen A must in a lifetime Nothing compares From the tourist board Hotels and travel agencies Zoom in to the options An email service What's on? Greenland Masks on your screen Sens a greeting from the Arctic - free! Download Center Order online About the publishers